TEST

Zoek vacatures

Vaccinaties

Bij persoonlijke bescherming op de werkplek hoort ook de bescherming tegen biologische risico’s. In sommige functies in het ziekenhuis loop je een groter risico dan gemiddeld. Daarom screenen we en bieden we vaccinaties aan. Vaccinatie vermindert de kans op ernstige ziektes en complicaties. En je beschermt er niet alleen jezelf mee, maar ook de patiënten en je omgeving.


"Twijfel je of je voldoende bent gevaccineerd? Neem gerust contact op met Gezondheidsmanagement."

Hoe werkt het?

Voor je in dienst komt, kijken we met welke micro-organismen jij in jouw functie in aanraking kunt komen. Op basis van deze screening volgt een eventueel aanbod voor aanvullende, voor jou aanbevolen vaccinaties. Wanneer je overstapt naar een andere functie, kun je aan de hand van onderstaand overzicht checken of je aanvullend gevaccineerd zou moeten worden. Is dat het geval, neem dan contact op met Gezondheidsmanagement. Zo zorgen we ervoor dat je goed beschermd bent.

Hieronder kun je terugvinden welke vaccinaties wanneer worden aanbevolen.

  • DKTP - Aanbevolen wanneer je gaat werken in de zorg.
  • BMR - Aanbevolen wanneer je gaat werken in de zorg. 
  • Waterpokken (Varicella) - Aanbevolen wanneer je in de vruchtbare leeftijd bent en in de zorg werkt of wanneer je met kinderen gaat werken en de waterpokken niet hebt doorgemaakt. Twijfel je of je waterpokken hebt doorgemaakt, dan kun je eerst een bloedonderzoek laten doen op antistoffen (lgG)
  • Hepatitis A – Wordt aangeboden wanneer je bij ons gaat werken op de afdeling technisch beheer, schoonmaak, beveiliging, kinderafdeling (met patiëntencontact), MMI of endoscopie.
  • Hepatitis B - Kun jij op je werk in contact komen met patiënten of patiëntenmateriaal en ben je nog niet gevaccineerd tegen Hepatitis B? Dan krijg je deze vaccinatie aangeboden. Voor ‘risicovormers’, collega's die handelingen verrichten waarbij de kans op bloed-bloed contact tussen gezondheidszorgwerker en patiënt groot is, is deze vaccinatie en een controle op voldoende antistoffen (of een bewijs van respons op deze vaccinatie) een voorwaarde om je functie te kunnen uitoefenen.
  • Meningokokken vaccinatie - Werk je als analist op de afdeling medische microbiologie? Dan is deze vaccinatie van belang voor jou.
  • Griepprik - Heb je frequent contact met patiënten? Dan loop je meer dan gemiddeld kans om griep te krijgen én door te geven. De griepvaccinatie verkleint die kans. Maar ook als je geen patiëntencontact hebt en wil voorkomen dat je griep krijgt, ben je van harte welkom op het jaarlijkse griepprik-spreekuur in oktober en november. Houd Diakweb in de gaten voor meer informatie. Of maak een afspraak met Gezondheidsmanagement, zie hieronder.

Waar kan ik mijn vaccinatie halen?

Een vaccinatie is gratis,  wanneer deze je wordt aangeboden vanwege je functie.  Neem contact op met Gezondheidsmanagement via doktersassistentarbo@diakonessenhuis.nl (088 2505431) voor een afspraak of vragen. Ook wanneer je twijfelt of je de juiste vaccinaties hebt, of dat deze nog geldig zijn. Op DMS vind je meer informatie over het Vaccinatiebeleid Hepatitis A (POO.2.6.002), Vaccinatiebeleid Hepatitis B (POO.2.6.003) en Vaccinatiebeleid Kinkhoest (POO.2.6.004).

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht