5 tips voor thuiswerken

Werk jij regelmatig thuis? Lees onze 5 tips om gezond te blijven!

Zo kom jij je thuiswerkdagen vitaal door

  1. Stel jouw bureauwerkplek goed in: Gebruik onze handige instructiekaart om te checken of jouw bureauwerkplek thuis goed staat ingesteld.
  2. Neem voldoende pauzes: Op kantoor zit je vaak maar een half uur voordat je weer koffie haalt, even opstaat om met een collega te overleggen of iets te printen. Thuis doe je dat niet snel, terwijl die onderbrekingen juist heel belangrijk zijn. Neem ongeveer om het half uur een pauze en beweeg genoeg. Als je een telefonisch overleg hebt, loop dan heen en weer door je huis.
  3. Plaats je laptop op ooghoogte: Langdurig voorover gebogen werken is niet goed voor je rug, schouders en nek. Zorg ervoor dat je scherm op ooghoogte staat door de bovenrand op ooghoogte te stellen. Bijvoorbeeld door een stapel boeken, tijdschriften of een laptopsteun onder je laptop of computerscherm te leggen. Een kratje mandarijnen werkt ook prima: het kratje voor de hoogte, de mandarijnen voor je dagelijkse vitaminen! Gebruik een los toetsenbord en muis.
  4. Ga op een skippybal of Tripp Trapp-stoel zitten: Ga zo actief mogelijk zitten. Een keukentafel is een prima werkplek, maar gebruik dan een stoel die je kunt afstellen, een kruk of een skippybal. Wanneer je zit, zorg er dan voor dat je bekken naar voren staan en je een holle rug hebt, zodat je recht op de stoel zit. Zit dus zo min mogelijk tegen de rugsteun; dat zorgt voor een actievere zithouding. Voor ouders met kinderen: gebruik een Tripp Trapp-stoel. Deze geeft druk in de onderrug en dwingt je actiever te zitten.
  5. Behandel de dagen als gewone werkdagen: Thuiswerken draait om meer dan alleen een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Behandel de dagen als gewone werkdagen. Dus: douchen en aankleden, grenzen aangeven aan eventuele familieleden, zoveel mogelijk de werkdag volgen. Dat laatste houdt in dat je niet alleen duidelijke pauzes inlast, maar liefst ook echt een moment aanmerkt als einde van de werkdag.