Wat doet het Flexburo?

Flexwerk voor gediplomeerde (zorg)professionals

In ons ziekenhuis willen we de inzet van personeel afstemmen op de zorgvraag. Afdelingen hebben soms behoefte aan tijdelijke inzet van extra medewerkers. Bijvoorbeeld als ze te maken hebben met drukte, ziekte of verlof. Het Flexburo zet dan flexmedewerkers in verschillende functies in.

Bijbaan voor studenten

Als student hebben we mooie bijbanen voor je. Of werk je al parttime als professional bij het Diakonessenhuis of een ander ziekenhuis/zorginstelling, en wil je wel eens invallen op een andere werkplek? Ook dat kan!

Wat bieden we jou als flexmedewerker?

 • Je doet werkervaring op bij verschillende afdelingen van ons ziekenhuis, waardoor je het ziekenhuis goed leert kennen en zelf veel kunt leren.
 • Jij bepaalt zelf wanneer je wilt werken. Het Flexbureau vraagt je alleen voor de dagen en tijdstippen die jij hebt aangegeven. Dat is goed voor je werk-privébalans!
 • Als flexmedewerker krijg je een oproepcontract (o-uren). Verder krijg je, zoals al onze collega’s, een eindejaarsuitkering en een vakantietoeslag van 8,33%.
 • Je bouwt pensioen op volgens het ‘middelloon principe’ en kunt gebruik maken van collectiviteitskorting op je ziektekostenverzekering. Als oproepkracht val je niet onder de cao, inschaling is volgens FWG. Het recht op vakantiedagen wordt met het uurloon verrekend en krijg je bovenop je uurloon uitbetaald.

“Werken voor het Flex-team bevalt ontzettend goed, omdat ik veel verschillende specialismen heb leren kennen. Hierdoor heb ik veel geleerd, en bovendien hebben we overal heel gezellige collega’s! De flexibele werktijden helpen me ook om mijn werk prettig te combineren met mijn privéleven.” - verpleegkundige

Wat voor functies bieden we aan?

Via ons Flexburo krijg je de kans om afwisselend werk op verschillende afdelingen te doen. We zijn regelmatig op zoek naar collega’s voor functies als:

 • Verpleegkundige
 • Doktersassistent
 • Baliemedewerker
 • Voedingsassistent
 • Afdelingsassistent
 • Zorgassistent
 • Algemeen medewerker zorg (geschikt voor studenten die breed inzetbaar zijn voor allerlei werkzaamheden)

Voor wie zijn deze functies geschikt?

De precieze eisen vind je in onze vacatures. Of je nu een gediplomeerde zorgassistent bent of een 3e- of 4e-jaars mbo of hbo-V student, we hebben vaak plek voor jou. Als je een 1e- of 2e-jaars HBO-V student bent, kun je aan de slag als afdelingsassistent. Maar ook als je een andere studie volgt, kun je solliciteren als afdelingsassistent of baliemedewerker. Afgestudeerde HBO-V verpleegkundigen zijn ook van harte welkom! Via het Flexburo kun je ons ziekenhuis goed leren kennen en ontdekken waar jouw specialismevoorkeuren liggen.

“Altijd als ik openstaande diensten invul, zijn de afdelingen blij met mijn hulp. Bovendien kan ik zelf mijn rooster samenstellen, zowel qua dag- als avonddiensten.”  - verpleegkundige

Wil je meer weten over de posities voor oproepkrachten en flexmedewerkers?

Stel je vraag aan het Flexbureau.