Zoek vacatures

Zorg en polikliniek

Hier vind je alle informatie over het solliciteren op stageplaatsen voor studenten verpleegkundige (HBO en MBO), leerwerkplaatsen, zorgstages voor geneeskunde studenten, stageplaatsen studenten in opleiding tot doktersassistent, optometrie, orthoptrie, SPH, neuropsychologie, en kinder- en jeugdpsychologie.


Verpleegkunde

Ben jij een enthousiaste en gemotiveerde student die de MBO-V of HBO-V opleiding volgt? En wil jij je verder ontwikkelen door middel van een stage in het ziekenhuis?
Dan hebben wij mogelijk een leuke stageplaats voor je!

Het Diakonessenhuis heeft ieder halfjaar nieuwe stageplaatsen voor verpleegkunde studenten op verschillende verpleegafdelingen. Tijdens je stage in het Diakonessenhuis krijg je de ruimte om te kunnen, mogen leren in de praktijk.  Wij zorgen voor uitdagende leersituaties en goede begeleiding tijdens je stage. Het Diakonessenhuis werkt samen met de stagebureaus van het ROC Midden Nederland en de Hogeschool Utrecht.
Voor meer informatie over het stagelopen in het Diakonessenhuis neem je contact op met het stagebureau van deze opleidingsinstituten. Het stagebureau is op de hoogte van de beschikbare stageplaatsen binnen het Diakonessenhuis. 

HBO-Verpleegkundige

Wanneer je belangstelling hebt voor een stageplaats in ons ziekenhuis, neem dan contact op met het stagebureau van de Hogeschool Utrecht.

Heb je belangstelling voor een opleidingsplaats (duaal) in ons ziekenhuis?
Wij bieden de verkorte duale opleiding (2,5 jaar) aan waarmee je met een MBO-V niveau 4 vooropleiding een HBO-V niveau 6 diploma kan behalen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze opleidingsplaatsen. 

MBO-Verpleegkundige

Wanneer je belangstelling hebt voor een stageplaats in ons ziekenhuis, neem dan contact op met het stagebureau van het ROCMN.

 

Leerwerkplaatsen

Het Diakonessenhuis beschikt over 7 leerwerkplaatsen (chirurgie, cardiologie, interne geneeskunde-oncologie, orthopedie-urologie-kno, neurologie-neurochirurgie, longziekten en ouderengeneeskunde).
Binnen een leerwerkplaats is een groep van zo’n 10 verpleegkunde MBO en HBO studenten verantwoordelijk voor het totale zorgproces van een groep patiënten, onder supervisie van ervaren verpleegkundigen die de studenten hierbij coachen. De stagiairs doen ook ervaring op met het maken van roosters en het werken in onregelmatige diensten. Het leren van en met elkaar staat op een leerwerkplaats centraal. De studenten leren van de ervaren collega’s, maar ook de verpleegkundigen leren bij door de inbreng van de studenten.
Een deel van het onderwijs vanuit school vindt daarnaast plaats in de praktijk, denk hierbij aan klinisch redeneren en intervisie. Een hele leuke en zinvolle manier van leren en een goede voorbereiding op het beroep van verpleegkundige.
Als je belangstelling hebt voor een stage op een leerwerkplaats, kun je dit aangeven bij het stagebureau van het ROCMN of de HU.

Bekijk hier een video over de leerwerkplaatsen:

Zorgstage geneeskunde studenten

Jaarlijks biedt het Diakonessenhuis aan geneeskunde studenten van het UMC Utrecht en de VU Amsterdam de mogelijkheid hun praktijkstage zorg in ons ziekenhuis te doen. Als student geneeskunde draai je afhankelijk van de universiteit één of twee weken mee op de (verpleeg)afdeling en maak je kennis met de verschillende facetten van de zorg. Je leert enkele basisvaardigheden zoals rapportage en overdracht, en het omgaan met feedback en kritiek. 
Je kunt je interesse voor een stageplaats kenbaar maken bij de coördinator zorgstages van het UMCU of de VU. 

 

Doktersassistente

Op verschillende poliklinieken zijn stageplaatsen voor BOL studenten beschikbaar. Over het plaatsen van studenten in opleiding tot doktersassistent hebben wij afspraken met het ROC Midden Nederland en Capabel. Wanneer je belangstelling hebt voor een stageplaats in ons ziekenhuis, kun je dat daar kenbaar maken.

 

Optometrie / Orthoptie

Jaarlijks zijn er binnen de polikliniek oogheelkunde enkele stageplaatsen beschikbaar voor studenten Optometrie en Orthoptrie, studerend aan de Hogeschool Utrecht. Wanneer je belangstelling hebt voor een stageplaats in ons ziekenhuis, kun je dat bij de Hogeschool kenbaar maken.

Heb je interesse in een stage? Solliciteer dan via het stage sollicitatieformulier.

Actueel

Stevige positie voor verpleegkundigen in ons ziekenhuis

Lees verder

Stevige positie voor verpleegkundigen in ons ziekenhuis

Vrijwilligers getraind in begeleiding patiënten met een visuele beperking

Lees verder

Vrijwilligers getraind in begeleiding patiënten met een visuele beperking

HBO-V student Michiel: ‘’Ik kan de ziekte vaak niet direct wegnemen, maar ik kan de opname voor de patiënt wel zo prettig mogelijk maken.’’

Lees verder

HBO-V student Michiel: ‘’Ik kan de ziekte vaak niet direct wegnemen, maar ik kan de opname voor de patiënt wel zo prettig mogelijk maken.’’

Doktersassistent Romy: “Het Diak voelt als mijn tweede thuis ”

Lees verder

Doktersassistent Romy: “Het Diak voelt als mijn tweede thuis ”

CZO-erkenning zorgopleidingen verlengd

Het Diakonessenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dat betekent dat er veel ruimte en aandacht is voor professionele ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het volgen van een verpleegkundige vervolgopleiding, of een medisch ondersteunende opleiding. Een groot aantal van deze opleidingen zijn erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Het CZO beoordeelt de kwaliteit van de opleiding en het leerklimaat van de praktijkleerplaats. Eens in de vijf jaar worden de opleidingen opnieuw beoordeeld. Met ook in 2021 een goed resultaat!

Lees verder

CZO-erkenning zorgopleidingen verlengd

Longarts Barbara Knipscheer slaagt voor Europees examen slaapgeneeskunde

Lees verder

Longarts Barbara Knipscheer slaagt voor Europees examen slaapgeneeskunde

Borstkankerzorg Diakonessenhuis in top 10 Elsevier onderzoek

We zijn trots! Het Diakonessenhuis staat met haar borstkankerzorg in de Top 10 van het landelijke Elsevier onderzoek naar de beste ziekenhuizen.

Lees verder

Borstkankerzorg Diakonessenhuis in top 10 Elsevier onderzoek

Vacatureoverzicht