Van mbo naar hbo verpleegkundige

Deels werken, deels studeren, en na een paar jaar heb je je hbo-diploma op zak!
Als leerling-verpleegkundige werk en leer je in de dynamische en professionele omgeving van het Diakonessenhuis, waar collega’s elkaar kennen en makkelijk aanspreken.

Opleiding hbo verpleegkundige (hbo-v) duaal

Voor verschillende afdelingen binnen ons ziekenhuis, in Utrecht en Zeist, hebben we opleidingsplaatsen beschikbaar. Elk jaar geven de afdelingen door welke plaatsen er beschikbaar zijn. Hier vertellen we meer over tijdens het sollicitatieproces.

Aanmelden hbo-v opleiding

We hebben vaak opleidingsplekken op de verschillende afdelingen. Meld je aan voor de opleiding hbo verpleegkunde via het open sollicitatieformulier.

  • Geef in jouw brief aan welke soort afdeling jouw voorkeur heeft. Dan kijken we of we een match kunnen maken. Mocht de afdeling geen plek hebben, dan kan je ook uitgenodigd worden voor een gesprek op een andere afdeling met een opleidingsplaats.
  • Geef in je sollicitatie duidelijk aan voor welk startmoment (februari of september) je solliciteert.

Eerst ontdekken of de afdeling of patiëntencategorie je aanspreekt? Loop dan een dag mee!

hbo-v student Michiel vertelt

Michiel volgt op de afdeling Maag-darm-leverziekten de opleiding tot hbo-verpleegkundige. ‘’Ik kan de ziekte vaak niet direct wegnemen, maar ik kan de opname voor de patiënt wel zo prettig mogelijk maken.’’

Michiel staat in het ziekenhuis. Hij draagt zijn witte werkkleding en lacht naar de camera.

Instroommogelijkheden

Iedereen bewandelt een eigen pad. Daarom zijn er verschillende instroommogelijkheden voor deze opleiding. Heb je eerder gewerkt als verpleegkundige en wil je herintreden? Heb je een diploma verpleegkunde, maar is je BIG-registratie verlopen? Dan kunnen we een traject op maat voor je maken. Interesse in herintreden? Neem contact op met onze opleidingsadviseur. De contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag over deze opleiding? Neem dan contact op met Sjoerd Thoonsen, opleidingsadviseur van de Diakademie. Je kunt hem bellen of mailen.