Zoek vacatures

Yoga en mindfulness

We weten uit onderzoek dat mensen die in de zorg werken vaak een hoog stressniveau ervaren. En het niet eenvoudig vinden in de zorg voor anderen ook zorg voor zichzelf te dragen. Het ‘inbouwen’ van vast ontspannings- en herstel momenten kan helpen om dat wel te gaan doen. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om op een vast moment tijd voor jezelf te nemen, in de vorm van yoga of mindfulness meditatie.


"Met meditatie leer je stress te reguleren en ontwikkel je meer mildheid naar jezelf."

Early Bird Yoga

Iedere werkdag kun je ’s ochtends online deelnemen aan een live yogales. Op maandag, woensdag en vrijdag van 7.00 tot 7.30 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 8.30 uur. Komt de live les niet uit? Dan boek je de ‘replay video’ en volg je hem op een ander moment. Jong, oud, stijf of flexibel, iedereen kan meedoen! De lessen zijn afwisselend, toegankelijk en geschikt voor zowel deelnemers met en zonder yoga ervaring. Kijk hier voor meer informatie.
Tijdens yoga oefen je discipline en concentratie. Je hebt je aandacht bij de bewegingen en de lichaamshoudingen. Hierdoor wordt je geest rustiger, laat je gedachtes even los en voel je bewuster wat er in je leeft. Je lichaam en geest zijn meer in contact en je lichaam wordt soepeler. Een half uurtje yoga kan zorgen voor:

  • minder stress en beter kunnen omgaan met stressvolle situaties.
  • een sterker, soepeler en gezonder lijf.
  • vermindering van fysieke klachten zoals spanningshoofdpijn, nekpijn, rugpijn.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Meld je aan via: www.earlybirdyoga.nl/bedrijfsabonnement en geef bij notities aan dat je deelneemt via het Diakonessenhuis.

 

Mindfulness training Diak

Even niets hoeven, even tijd voor jezelf. Even weg van de snelweg met een begeleide meditatie op basis van mindfulness en zen. De training bestaat uit 8 sessies van telkens 2,5 uur en wordt gegeven door een gecertificeerd mindfulness trainer vanuit Geestelijke Verzorging. Deze onder collega’s zeer gewaardeerde 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR: Mindfulness Based Stress Reduction) start in het voor- en het najaar. Zodra je je kunt inschrijven, vind je een bericht op Diakweb. 

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht