TEST

Zoek vacatures

Training omgaan met ongewenst gedrag

De woorden ‘ongewenst gedrag’ zeggen genoeg. Het is belangrijk om dergelijk gedrag te herkennen en voor zover mogelijk te leren voorkomen. Hoe ga je ermee om als je er toch mee geconfronteerd wordt? Het Diakonessenhuis biedt je diverse trainingen aan. Zodat je bent voorbereid op eventueel ongewenst gedrag, en jij je goed en veilig voelt op je werkplek.


"Voorkomen is beter dan genezen. We zien graag dat je je daarvoor goed toegerust voelt"

Welke trainingen voor omgaan met ongewenst gedrag kan ik volgen?

  • Basistraining Omgaan met ongewenst gedrag. Alle collega’s van het Diakonessenhuis die direct patiëntencontact hebben, krijgen deze essentiële training aangeboden. Hij is erop gericht lastige situaties in een zo vroeg mogelijk stadium op een klantgerichte manier op te lossen. En op een professionele manier om te kunnen gaan met ongewenst gedrag van patiënten en/of hun familieleden.
  • Het Diak gaat ook afdelingsspecifieke en verdiepende trainingen aanbieden. Bijvoorbeeld over grensoverschrijdend gedrag bij jonge kinderen en pubers. En over het omgaan met manipulatie en telefonische agressie. Of over omgaan met ongewenst gedrag van collega’s en seksuele intimidatie. Andere onderwerpen zijn fysieke veiligheid (ook bij huisbezoek) en omgaan met onbegrepen gedrag in de geriatrie.

Waar kan ik me opgeven voor een training Omgaan met ongewenst gedrag?

De basistraining Omgaan met ongewenst gedrag is kosteloos voor iedereen beschikbaar. Dus ook voor collega’s die geen direct patiëntencontact hebben. Indien de training niet verplicht is, gaan wij ervan uit dat je deze in eigen tijd volgt. Afdelingsspecifieke en verdiepende trainingen volg je, wanneer verplicht, vanzelfsprekend ook zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Wil je je opgeven voor een training of wil je meer informatie? Neem dan contact op met je leidinggevende, of kijk op het Diakleerplein

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht