TEST

Zoek vacatures

Trauma-opvang en nazorg

Het Diakonessenhuis doet er alles aan om een veilige werkomgeving voor jou te creëren. Ondanks alle voorzorgen en maatregelen, kan het echter toch voorkomen dat jij of je collega te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis. Zoals agressie, een ongeval of een ernstig geval van intimidatie. Nieuwe inzichten en beschikbaar onderzoek wijzen uit dat snel reageren na een incident, en de betrokkene steunen in de dagelijkse routine, bijdragen aan een spoedig herstel. Is intercollegiale ondersteuning niet voldoende om de ervaring snel te kunnen verwerken? Dan is het belangrijk om snel door te schakelen naar professionele hulp. HSK Trauma is er speciaal voor opvang en nazorg bij trauma en werkt met professionele traumahulpverleners.


"Professionele hulp bij traumaverwerking helpt jou de draad weer op te pakken. Gun jezelf die hulp."

Hoe werkt HSK Trauma?

  • Het HSK alarmnummer is 24/7 bereikbaar.
  • De trauma-expert schat de situatie telefonisch in. Indien nodig komt de trauma-expert persoonlijk ter plaatse. In beide gevallen kan sluitend twee weken nazorg geboden worden.
  • Wanneer daar aanleiding voor is kan je na deze twee weken worden doorverwezen voor een verdere (bewezen effectieve) traumabehandeling bij HSK. Deze behandeling start vervolgens binnen 10 dagen.
  • De professionele hulpverleners zijn erin getraind de mogelijke ontwikkeling van klachten te herkennen. Hun begeleiding is erop gericht blokkades neer te halen, zodat je je weer vrij en veilig voelt en met een goed gevoel weer aan het werk kan gaan.

Hoe kan HSK Trauma worden ingeschakeld?

In voorkomende situaties kan je (dienstdoende) leidinggevende direct contact opnemen met HSK trauma via HSK alarmnummer: 0800 6001 om begeleiding in te schakelen.  Dit kan zijn voor een individuele collega, maar kan ook voor een groepje (betrokken) collega’s. Het HSK alarmnummer 0800-6001, is 24/7 bereikbaar. Ook als herstel na een traumatische ervaring stagneert, of als je toestand zelfs verslechtert, mag gebeld worden naar deze hulplijn. De kosten komen voor rekening van het Diakonessenhuis. 

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht