Medisch Beeldvormend Bestralingsdeskundige Saskia: “Sommige mensen denken dat ik de hele dag in het donker werk. Nou, echt niet!”

Een MBB’er onderzoekt patiënten met behulp van beeldvormende technieken zoals bijvoorbeeld röntgenstraling of geluidsgolven (echografie) zodat er een goede diagnose gesteld kan worden. In het Diakonessenhuis werken maar liefst 75 MBB’ers en ieder half jaar stromen er weer nieuwe leerlingen in op de röntgenopleiding. Saskia vertelt over haar werk.

Gevoel van thuiskomen

“Nadat ik een dagje had meegelopen op de afdeling, heb ik zelfs een ander sollicitatiegesprek afgezegd. Ik voelde het direct: hier voel ik me thuis, deze sfeer past bij mij. Ik denk dat dit met name komt door de korte lijntjes binnen het team en daarbuiten, maar ook door de zelfstandigheid die we hebben én de afwisseling van onze werkzaamheden.”

Saskia vindt het fijn dat deze baan haar zowel afwisseling als verantwoordelijkheid biedt. “Ik heb de kans gekregen om de gespecialiseerde echo-opleiding te doen, maar ben soms ook dagcoördinator. Ik voel me betrokken bij het ziekenhuis en haar patiënten. Iedere werkdag is anders, zo heb ik vanochtend op de echokamer gewerkt, maar was ik vanmiddag nodig op de hybride operatiekamer, waarbij we röntgenonderzoek tijdens de operatie doen. Dat is echt innovatief, dat je dan deel uitmaakt van het OK-team vervult me met trots.”

Saskia vindt haar werk zo leuk omdat het patiëntencontact combineert met de techniek: “En die techniek maakt zóveel mogelijk, daar kan ik echt blij van worden. Vroeger moest je voor een stent in je buik een buikoperatie ondergaan, tegenwoordig gaat dat via een slangetje in de lies. Als MBB’er werk je mee aan het behandelplan, je vóelt echt de meerwaarde die je levert. Soms is dat achter een scherm of apparaat, maar meestal eigenlijk niet. Sommige mensen denken dat ik de hele dag in het donker werk. Nou, dat zou mijn baan echt niet zijn!”

Enthousiast geworden na het verhaal van Saskia?

Bekijk onze vacatures!