Doktersassistent Jessica: “Mijn functie is divers en uitdagend, met ruimte om me te ontwikkelen”

In ons ziekenhuis werken maar liefst 181 doktersassistenten. Eén van hen is Jessica van Uffelen. Zij werkt als doktersassistent op de polikliniek Kindergeneeskunde: “Er is altijd wat te doen!”

Afwisselend werk met veel mogelijkheden

“Als doktersassistent heb je veel verschillende taken en verantwoordelijkheden”, vertelt Jessica. “Ik ontvang de patiënten en hun ouders en stel ze op hun gemak. Een ziekenhuisbezoek is best spannend, zeker voor kinderen. Dat geruststellen is dus vaak een uitdaging, maar geeft ook veel voldoening.”

Als doktersassistent voer je ook zelf controles en onderzoeken uit bij onze patiënten. Je spreekt patiënten via de telefoon en plant afspraken in. En je zorgt ervoor dat het spreekuur op rolletjes loopt. “We ondersteunen de artsen tijdens het spreekuur. Eigenlijk is de doktersassistent de houvast van de arts op de poli. Dat betekent soms ook een klopje op de deur van de spreekkamer, om de dokter aan de tijd te herinneren. We willen natuurlijk niet dat de volgende patiënt te lang moet wachten”, licht Jessica toe.

Jessica zit in haar werkkleding achter een computer. Ze houdt met één hand de muis vast en lacht naar de camera.

Het leukste aan haar werk vindt Jessica de diversiteit en de mogelijkheden.

“Er zijn genoeg kansen, maar het is aan jou om ze te pakken! Ik doe nu één dag in de week zelf huidtesten bij patiënten in ons Allergiecentrum. Doordat ik me zo heb kunnen ontwikkelen, is mijn functie divers en uitdagend. Ik doe echt wat ik leuk vind. In een energiek team, waarbij we open staan om van elkaar te leren en elkaar te helpen.”

Vandaag is het de dag van de doktersassistent. Een mooi moment om al deze onmisbare collega’s te bedanken!

Enthousiast geworden van het verhaal van Jessica?

Bekijk dan snel onze vacatures!