34 verpleegkundigen behalen diploma tot senior

In maart behaalden 34 collega’s hun diploma tot senior verpleegkundige. In totaal zijn nu 75 verpleegkundigen in ons ziekenhuis opgeleid tot senior. Een mooie aanwinst!

De opleiding en de praktijk

Tijdens de opleiding ontwikkelden de verpleegkundigen zich op het gebied van klinisch redeneren, kwaliteit en innovatie, verpleegkundig leiderschap en Evidence Based Practice. Deze opgedane kennis delen zij ook binnen ons ziekenhuis. Zo organiseren de senior verpleegkundigen wekelijks een kwaliteitscarrousel op hun afdeling rond verschillende thema’s. Femke van der Waerdt is een van onze nieuwe senior verpleegkundigen.

Femke:

‘’Ik heb veel geleerd van de opleiding. Het grootste leerpunt voor mij was om op een andere manier te kijken naar problemen die blijven liggen op de afdeling. Ik heb handvaten gekregen om deze problemen te analyseren en aan te pakken. En ook om mijn team enthousiast te maken voor de verbetering. Fijn dat ik daar als senior verpleegkundige de tijd voor krijg!’’

Waarom de opleiding tot senior verpleegkundige?

Met de functie van senior verpleegkundige spelen we in op de veranderende zorgvraag en kwaliteitsverbetering. We creëren zo ook meer doorgroeimogelijkheden voor onze verpleegkundigen. Daarnaast vergroten we het werkplezier door extra uitdagingen te bieden voor verpleegkundigen die dat kunnen en willen.

Vol vertrouwen aan de slag

Eva Molendijk, projectleider functiedifferentiatie:

‘’Ik ben enorm trots op de collega’s. Ze hebben hard gewerkt voor dit mooie resultaat. Nogmaals van harte gefeliciteerd aan alle kersverse senior verpleegkundigen!’