Bij het Diakonessenhuis kun je een opleiding volgen voor verschillende medisch ondersteunende beroepen. Deze opleiding combineer je met een leuke baan in ons ziekenhuis. Zo pas je het geleerde meteen toe in de praktijk. We hebben verschillende leuke beroeps- en vervolgopleidingen voor je!
We zijn erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO en bieden meerdere medisch ondersteunende opleidingen aan. Deze opleidingen vallen onder het opleidingscluster Medisch Ondersteunende Zorg.
Benieuwd naar de functies? Dit zijn ze:
Deze medisch ondersteunende opleidingen zijn allemaal anders. Elke opleiding vraagt dan ook andere competenties om de juiste zorg te kunnen bieden. De instroomeisen verschillen dus van elkaar. Lijkt een van deze opleidingen je wat? En ben je benieuwd of je in aanmerking komt om de opleiding te volgen? Klik dan snel op de betreffende opleiding voor meer informatie. Misschien zien we je dan snel als professional in opleiding (PIO) in ons ziekenhuis!
Als je in opleiding bent tot anesthesiemedewerker, werk je op ons Operatiekamercomplex (OKC) in Utrecht en Zeist. Je leert patiënten voor, tijdens en na hun operatie bewaken, verplegen en verzorgen. Hierbij assisteer je de anesthesioloog bij de in- en uitleiding van de narcose en onderhoud je de anesthesie tijdens de operatie.
Op het OKC krijg je persoonlijke begeleiding, waarbij jouw ontwikkeling centraal staat. En er is een collegiale en warme werksfeer!
De opleiding duurt gemiddeld 2 jaar en 8 maanden, waarvan 4 maanden bestaan uit een beroepsvoorbereidende periode. De opleiding start 2 keer per jaar.
Je hebt een afgerond HAVO- of MBO-diploma (niveau 4) of bent in het bezit van een diploma tot Bachelor Medisch Hulpverlener (BMH).
Tijdens de opleiding tot Deskundige infectiepreventie werk je op onze afdeling Hygiëne en infectiepreventie (HIP). Je houdt je bezig met kennisoverdracht en het adviseren van collega’s. Je leert ook om situaties met een verhoogd infectierisico te herkennen en hierover te rapporteren. Verder ontwikkel en introduceer je protocollen en beleid aan de hand van actuele richtlijnen. Tot slot leer je ziekenhuisinfecties op te sporen, te registreren en te analyseren.
Op de afdeling HIP krijg je persoonlijke begeleiding, waarbij jouw ontwikkeling centraal staat. Je gaat aan de slag in een hecht en betrokken team dat professioneel en slim samenwerkt. En dat alles binnen een informele en gezellige sfeer!
De opleiding duurt gemiddeld 1,5 jaar en start 2 keer per jaar.
Je hebt een afgerond hbo-diploma in de gezondheidszorg.
Tijdens de opleiding tot Gipsverbandmeester werk je op de Gipskamer in Utrecht en Zeist. Je leert verschillende verbanden aan te brengen om aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat te behandelen. Hiermee zorg je voor (im)mobilisatie, ondersteuning of correctie van een deel van het lichaam. Ondertussen informeer je patiënten en hun naasten, en geef je advies aan de behandelend specialist.
Op de Gipskamer krijg je persoonlijke begeleiding, waarbij jouw ontwikkeling centraal staat. Je komt terecht in een gemotiveerd team met een goede sfeer, korte lijnen en veel collegialiteit en professionaliteit.
De opleiding duurt gemiddeld 1,5 jaar en start 2 keer per jaar.
Je bent BIG-geregistreerd mbo-verpleegkundige/hbo-verpleegkundige, fysiotherapeut of medisch hulpverlener.
Tijdens de opleiding tot operatieassistent werk je op ons Operatiekamercomplex (OKC) in Utrecht en Zeist. Je leert de snijdend specialist op de OKC te ondersteunen bij verschillende chirurgische ingrepen. Denk aan omloopwerkzaamheden, instrumenteren en assisteren bij operaties. Dat maakt het een belangrijke en verantwoordelijke rol.
Op het OKC krijg je persoonlijke begeleiding, waarbij jouw ontwikkeling centraal staat. Je komt terecht in een gemotiveerd team met een goede en warme sfeer, korte lijnen en veel collegialiteit en professionaliteit!
De opleiding duurt gemiddeld 2 jaar en 8 maanden, waarvan 4 maanden bestaan uit een beroepsvoorbereidende periode. De opleiding start 2 keer per jaar.
Je hebt een afgerond havo- of vwo-diploma met profiel natuur en gezondheid. Of een afgeronde mbo-/hbo-opleiding, gericht op de gezondheidszorg.
Tijdens de opleiding tot radiodiagnostisch laborant werk je op onze afdeling Radiologie in Utrecht en Zeist. Je leert om patiënten te onderzoeken met medische beeldvormende technieken zoals röntgenstraling, geluidsgolven (echografie), computertomografie (CT) en magnetische resonantie (MRI). Zo kan ieder lichaamsdeel in beeld worden gebracht, zodat de arts een diagnose kan stellen.
Op de afdeling Radiologie krijg je persoonlijke begeleiding, waarbij jouw ontwikkeling centraal staat. Je krijgt alle ruimte om te leren in een collegiale en informele werksfeer!
De opleiding duurt gemiddeld 3 jaar en start 2 keer per jaar.
Je hebt een afgerond mbo-4, havo- of vwo-diploma met wiskunde en natuurkunde in je pakket. Daarnaast heb je goede beheersing van de Nederlandse taal (spreekvaardig en schriftelijk).
Heb je een vraag over deze medisch ondersteunende opleiding, of ben je benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan bij de openstaande vacature(s) en bijbehorende contactpersonen. Is er op dit moment geen openstaande vacature voor deze opleidingsplek? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur: Laurie van den Nieuwendijk via 088-2506172 of stuur een mail naar [email protected].