Van basis- tot gespecialiseerd verpleegkundige

Jaimy wist altijd al dat ze met kinderen wilde werken. De opleiding tot kinderverpleegkundige bij ons ziekenhuis was dan ook een mooie kans. Voor ze instroomde in de opleiding, volgde ze nog een voorwerktraject van een jaar. Daarover vertelt ze: “Tegenwoordig is dat voorwerktraject vaak een stuk korter, omdat ze meer kijken naar achtergrond en ervaring. Maar voor mij was het een jaar. Daarna begon ik aan de opleiding tot kinderverpleegkundige en rondde ik die succesvol af.”

Na een jaar gewerkt te hebben als kinderverpleegkundige, kwam de high care-neonatologie-opleiding (HCN) op haar pad. Jaimy: “Ik had altijd al de wens om deze specialisatie te doen, want ik vind het heel belangrijk om je kennis te verbreden. Het was een ontzettend leuke opleiding, die goed te combineren was met mijn werk. Je zoekt echt de verdieping op, met kundige docenten. En je gaat vaak met een groepje de studie in, dus je hebt altijd wel iemand op de afdeling die je buddy is: met wie je kan sparren en opdrachten kan doen.”

Sinds een jaar is Jaimy dus kinder- én HCN-verpleegkundige. “Dat is superleuk,” zegt ze. “Ik heb een brede basis en ben op beide afdelingen inzetbaar. Ik verleen zorg aan baby’s, maar ook aan pubers. Dat is een hele leuke afwisseling!”

“Ik heb een geweldig team: hecht en betrokken.”

Werk van betekenis

Met kinderen werken noemt Jaimy ‘fantastisch’. “Ik ben ook opgeleid tot pedagogisch medewerker, dus de liefde voor kinderen zat er altijd al in. Maar het is vooral mooi om iets te kunnen betekenen voor anderen. Je hebt een ziek kindje en ouders die zich zorgen maken. Wij geven hen stabiliteit en, wat ik heel belangrijk vind, we zorgen ervoor dat een kind ook echt kind kan zijn. Het is prachtig om een kind een glimlach te kunnen bezorgen.”

Jaimy vertelt: “Ook in de zorg voor te vroeg geboren kindjes heb ik echt mijn plekje gevonden. Hen helpen in een kwetsbare periode, zodat ze uiteindelijk gezond naar huis gaan. Dat is zó bijzonder.”

Elkaar dragen

Jaimy vindt het fijn dat het Diakonessenhuis zo kleinschalig is. “Het is echt een warm bad. Je kent elkaar en je helpt elkaar. De afdeling kindergeneeskunde is op dit moment bijvoorbeeld erg druk: er zijn veel zieke kindjes. Daarom krijgen we soms hulp van de IC en SEH. We voelen ons echt gedragen.”

“En dan hebben we ook nog eens een geweldig team. We zijn heel hecht en betrokken, we staan voor elkaar klaar. Als we moeilijke dingen meemaken op het werk, praten we daar samen over. En voor studenten creëren we met z’n allen een veilige sfeer, zodat iedereen kan groeien op z’n eigen tempo en eigen manier. Dat vinden we erg belangrijk. We maken trouwens ook gewoon veel lol samen. Kijk maar eens op ons Instagram-account, waarvan ik een van de beheerders ben!”

Ontwikkelen en bijscholen

Jaimy is blij met de ontwikkelmogelijkheden die ze bij ons krijgt en heeft gekregen. “De opleidingen die ik heb gevolgd, werden volledig vergoed. En dan krijgen we elk jaar nog een persoonlijk opleidingsbudget van 750 euro. Daar kun je leuke dingen van doen, zoals congressen en masterclasses volgen. Laatst had ik bijvoorbeeld een masterclass Klinisch Redeneren. Maar je kunt het budget ook voor boeken of vakbladen gebruiken. Ik krijg bijvoorbeeld het magazine Nursing thuis, zodat ik goed bijblijf.”

Jaimy gaat verder: “Los van het persoonlijk opleidingsbudget hebben we ook elk jaar lesdagen op onze afdeling. Dan komen collega’s, artsen of mensen van buitenaf college geven. Zo kun je je bijscholen en je kennis verder verbreden, samen met collega’s.”

 “Het ziekenhuis vergoedde mijn opleidingen volledig. En dan krijgen we elk jaar ook nog een persoonlijk opleidingsbudget en lesdagen op de afdeling!”

Kinderen helpen

Hoe ziet Jaimy haar toekomst? “Voor nu wil ik vooral vlieguren maken en meer ervaring opdoen. Ik vind het ook mooi om studenten te begeleiden en hen te helpen een plekje te vinden op de afdeling. Kortom, de komende tijd wil ik nog beter worden in mijn werk - en vooral: kinderen helpen.”

Interesse in de opleiding tot kinder- of high care-neonatologieverpleegkundige?

Of in een andere opleiding? Bekijk ons opleidingsaanbod voor verpleegkundigen. Of ga direct naar onze vacatures!