Zoek vacatures

Wetenschappelijk onderzoek

In het Diakonessenhuis hechten we veel waarde aan een klimaat waar getalenteerde onderzoekers zich niet alleen klinisch, maar ook wetenschappelijk kunnen ontwikkelen. Daarnaast wordt van medisch specialisten (in opleiding) en ook verpleegkundigen (in opleiding) steeds vaker verwacht dat zij volgens de laatste evidence-based inzichten zorg aanbieden.

Door het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen (jonge) onderzoekers een kritische, klinische blik die hun werkzaamheden als medisch specialist of andere zorgprofessional ten goede komt. Daarnaast vervult wetenschappelijk onderzoek een cruciale rol in het verbeteren van de geneeskunde. Niet op de minste plaats ligt (het beoordelen van) wetenschappelijk onderzoek ten grondslag aan de evidence-based werkwijze, die een belangrijke competentie van de zorgprofessional van de 21e eeuw geworden is.


De onderzoekslijnen van het Diakonessenhuis

De meeste wetenschappelijke onderzoeken vallen binnen de onderzoekslijnen van het Diakonessenhuis. Deze onderzoeken zijn kenmerkend voor de patiëntenpopulatie en gezondheidsproblematiek van dit ziekenhuis.

Onderzoekslijnen

• Oncologie, met focus op borstkanker en darmkanker
• Geriatrie
• Infectie
• Vrouw en kind

Naast deze onderzoekslijnen hebben we kleinere onderzoeksonderwerpen die kenmerkend zijn voor de zorg in ons ziekenhuis: zogenaamde ‘parels van het Diakonessenhuis’

Parels van het Diakonessenhuis

• Liesbreuk
• Pijnbehandeling

Het wetenschapsbureau

Het wetenschapsbureau ondersteunt onze onderzoekers met informatie en praktische hulp bij het opzetten van een onderzoek. We werken daarbij nauw samen met de wetenschapscommissie en het Documentatie- en Studiecentrum (DSC). Dit wetenschapsbureau is onderdeel van de Diakademie, het leerhuis van het Diakonessenhuis.

Wil je meer weten over wetenschap in het Diakonessenhuis, dan kun je contact met ons opnemen via de mail.

Actueel

Ontdek waar jouw groeikansen liggen

Het DiakLeerPlein is een platform waar collega's van ons ziekenhuis online cursussen en trainingen kunnen volgen. Hier vind je ook GoodHabitz: trainingen die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Ga je aan de slag met GoodHabitz, dan kom je direct voor een interessante uitdaging te staan. Want waar begin je met meer dan 150 trainingen? Nu is er de Goodscan, een test om erachter te komen welke trainingen voor jou interessant zijn.

Bekijk dit bericht

Ontdek waar jouw groeikansen liggen

'Mentaal fit' Diakonessenhuis in IZZ Magazine

Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor anderen zorgen. Met die wijsheid als uitgangspunt hebben onze collega's van oncologie samen met het Helen Dowling Instituut (HDI) een speciale training ontwikkeld. IZZ-Magazine pikte het op als 'best practice-verhaal'.

Bekijk dit bericht

'Mentaal fit' Diakonessenhuis in IZZ Magazine

Welkom 348 nieuwe collega's!

Bekijk dit bericht

Welkom 348 nieuwe collega's!

Nieuwe Cao Ziekenhuizen 2019-2021 - Wat is er veranderd?

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe Cao Ziekenhuizen. Daarmee is de Cao Ziekenhuizen 2019-2021 een feit en kunnen de afspraken uit de nieuwe cao worden doorgevoerd. De nieuwe cao heeft een looptijd van 27 maanden, tot 1 juli 2021.

Bekijk dit bericht

Nieuwe Cao Ziekenhuizen 2019-2021 - Wat is er veranderd?

Workshop hybride OK trekt operatieassistenten uit heel Nederland

Bekijk dit bericht

Workshop hybride OK trekt operatieassistenten uit heel Nederland

Vacatureoverzicht