Voor senior apothekersassistenten Fiona Keijer en Lisanne Broek was de kleinschaligheid binnen het Diakonessenhuis dat hen het meest aantrok: “Contact met collega’s van andere afdelingen is het leuke aan ons ziekenhuis. Mensen herkennen je en dit geeft een fijn gevoel”.
Fiona en Lisanne werken allebei al ruim vijf jaar met veel enthousiasme in het Diakonessenhuis. Beide als senior apothekersassistenten en als functioneel leidinggevenden in het apotheek service punt (ASP). “Binnen een groot team als het onze vergt dat toch een iets andere focus en verantwoordelijkheid dan junior apothekersassistenten.”
Fiona: “Ik ben verantwoordelijk voor het klaarmaken van de recepten van opgenomen
patiënten en het uitzetten van de betreffende medicatie. Hier hoort bijvoorbeeld ook bij dat we langs de patiënten op de afdeling gaan om hen te vragen wat zij aan medicatie gebruiken. Dit geven we aan de betreffende arts door, zodat het inzichtelijk is voor de behandeling van de patiënt. Samen met collega’s van de poliklinische apotheek verwerken we de ontslagmedicatie.”
Lisanne vult aan: “In de ziekenhuisapotheek werken meerdere teams samen. Deze bestaan uit medicijn bereiders, farmaceutische medewerkers, het laboratorium, de poliklinische apotheek, de inkoopafdeling en de reguliere apothekers .”
Geloof het of niet, maar met circa 3.000 medewerkers is het Diakonessenhuis een relatief klein ziekenhuis. Ook bij Fiona was dit de reden om hier in dienst te komen: “Het leuke aan ons ziekenhuis is, dat je contact hebt met mensen van andere afdelingen. Mensen herkennen je en dit geeft een fijn gevoel.”
Lisanne sluit zich hier volledig bij aan en geeft als voorbeeld het afleveren van medicijnen op de SEH. “Je kent elkaar en weet wie je moet hebben en dat werkt efficiënt.”
Maar hoe ziet een dag als apotheekmedewerker er globaal uit? Heel divers. Fiona legt uit: “Elk teamlid heeft verschillende taken en meestal doen we één taak de hele dag. Bijvoorbeeld de ronde langs patiënten: Die brengt je in contact met veel patiënten en meerdere artsen waardoor vervolgens meerdere recepten verwerkt moeten worden.”
“Uitgegroeid of uitgeleerd hoef je niet snel te zijn in een team met 140 medewerkers”, volgens Lisanne. Denk aan het opiatenteam (waarvoor kwalificering nodig is), dagcoördinator zijn of verantwoordelijkheid rondom dure geneesmiddelen declaraties. “Er zijn bij ons genoeg ontwikkelingsmogelijkheden om verder te kunnen groeien.”
De kleinschaligheid van het Diakonessenhuis heeft ook andere voordelen. De lijntjes met het verpleegkundig team en de artsen zijn kort, legt Lisanne uit. “Alle afdelingen weten wie we zijn. Wij zijn één groot team. Dat merken de patiënten ook. Zij liggen immers de hele dag in bed, dan is een goede sfeer belangrijk.”
Fiona beaamt: “De goede sfeer merk je ook binnen ons eigen team. Het maakt niet uit met wie je pauze hebt; het is met iedereen leuk en gezellig.”
Bekijk dan onze openstaande vacatures.