Afwisseling

Danilio werkt nu op dezelfde afdeling als waar hij destijds stageliep. Sinds 2023 noemen we dit ‘Diak Clinic’ in Zeist, een onderdeel van het Diakonessenhuis voor planbare zorg. Hij geniet van de afwisseling, vertelt hij. “Onze patiënten zijn over het algemeen tussen de 16 en de 85 jaar oud. En de een komt voor een kleine ingreep en de ander voor een grotere. Al die verschillende verhalen, ervaringen en behandelingen maken mijn werk superleuk.”

Werkgroepen

Als verpleegkundige houdt Danilio zich met verschillende dingen bezig. “Ik verzorg patiënten nadat ze een operatie hebben ondergaan. Maar ik voer ook opnamegesprekken en ontslaggesprekken met patiënten, breng ze naar de operatiekamer of röntgenafdeling en werk veel samen met fysiotherapeuten en artsen.”

Bovendien is Danilio actief in verschillende werkgroepen. “Dat doe ik ernaast, omdat ik dat heel leuk vind. Met verpleegkundigen, artsen en managers denk ik na over innovaties en verbeteringen voor in ons ziekenhuis. Denk aan het vormgeven van het verpleegkundig oproepsysteem: de bel waarmee patiënten ons oproepen. Ook ben ik key user van het elektronisch patiëntendossier waarmee we werken. Ook daarin proberen we continu verbeteringen door te voeren voor de verpleegkundigen en artsen.”

We helpen elkaar en hebben veel voor elkaar over, dat vind ik mooi om te zien.

Verbondenheid

Gelijkwaardige communicatie op de werkvloer: Danilio vindt het enorm belangrijk. “Ik denk dat al mijn collega’s daar veel waarde aan hechten. Gelukkig zit dat hier bij het Diakonessenhuis wel goed! Van teammanager tot dokter en zorgassistent, met iedereen werk je heel laagdrempelig samen. We werken hier zonder hiërarchie. Dat zorgt echt voor verbinding.”

Hij gaat verder: “Die verbondenheid vind ik fantastisch. We kennen elkaar goed. We helpen elkaar en hebben veel voor onze collega’s over, dat vind ik mooi om te zien. Bovendien delen we met veel plezier kennis. We geven bijvoorbeeld regelmatig klinische lessen, waarbij iedereen mag aansluiten. Wil je bijvoorbeeld meer weten over het plaatsen van een nieuwe heup, maar is dat niet direct relevant voor jouw functie? Dan ben je alsnog van harte welkom.”

Ik gebruik mijn opleidingsbudget dit jaar voor de opleiding ‘Management in de zorg’ via ons eigen leerhuis, de Diakademie.

Arbeidsvoorwaarden en balans

In ons ziekenhuis kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen op grond van het meerkeuzesysteem. Danilio: “Ik kies er bijvoorbeeld voor om mijn reiskostenvergoeding te verhogen. Dat is een leuk extraatje. Verder hebben we allemaal een opleidingsbudget van 750 euro per jaar. Daar kun je van alles mee doen om jezelf in je vak te ontwikkelen. Je kunt er boeken van kopen, of congressen bijwonen. Zelf start ik dit jaar met de opleiding ‘Management in de zorg’ via ons eigen leerhuis, de Diakademie.”

Hoe zit het met de werk-privébalans in Danilio’s functie? “Daar houden we veel rekening mee. Je mag je grenzen aangeven en dat wordt gerespecteerd. Ook hebben we een Persoonlijk Levensfasebudget, een urenbudget dat je inzet op momenten dat jij er behoefte aan hebt. Zelf gebruik ik het voor extra vakantiedagen, maar er zijn ook collega’s die het opsparen om eerder met pensioen te kunnen. Of die het inzetten als ze behoefte hebben aan een vrije dag. Dat kan allemaal.”

Kom jij ook werken bij het Diakonessenhuis?

Benieuwd naar wat wij nieuwe collega’s bieden? Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en meer. Of ga direct naar onze vacatures!