TEST

Zoek vacatures

Ontwikkelen van goede gewoontes

Het is best lastig om goede voornemens vol te houden. En het begint nog wel zo sympathiek: jezelf enthousiast een doel stellen en daar gedurende een bepaalde tijd naartoe werken. De voldoening als je het haalt is groot, maar of de nieuwe gewoonte daarna ook beklijft?


Brein van gewoontes

Uit onderzoek blijkt dat vaste gewoontes 40% van onze dag bepalen: mobiel checken als we wakker worden, na het plassen handen wassen of tandenpoetsen. Zo vullen we bijna de helft van de dag met dezelfde gewoontes! Ja, ons brein houdt nu eenmaal meer van gewoontes dan van verandering. Daar passen goede voornemens dus maar lastig tussen. Oplossing? Van je goede voornemens nieuwe gewoontes maken!

Routine
Al miljoenen jaren zijn onze hersenen erop gebrand om gedrag te automatiseren. Een goed voornemen heeft dus alleen kans van slagen als het een nieuwe gewoonte wordt. Hierbij draait alles om routine. Want over gewoontes denk je niet na, en hoef je niets meer te beslissen. Dat heb je ooit al eens gedaan, dus doe je het gewoon! Nieuwsgierig hoe je van goede voornemens nieuwe gewoontes maakt? Volg de online GoodHabitz training ‘Goede voornemens’ via Diakleerplein.

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht