TEST

Zoek vacatures

Vertrouwenspersoon

Als collega van het Diakonessenhuis heb je recht op een veilige, integere werkomgeving. Een plek waar jij je kunt ontplooien en waar je je niet bedreigd of ge√Įntimideerd voelt of behandeld wordt op een manier die jij als kwetsend ervaart. Het kan gaan om pestgedrag, (seksuele) intimidatie, agressie, geweld of discriminatie. Als de veiligheid van jouw werkplek ergens door wordt bedreigd, kun je dit bespreken met de vertrouwenspersoon. Het kan gaan om pestgedrag, (seksuele) intimidatie, agressie, geweld of discriminatie. Maar ook wanneer je gewoon eens wilt sparren over iets wat je dwars zit, kan je contact opnemen met de vertrouwenspersoon. Deze biedt in alle vertrouwelijkheid een luisterend oor.


"Het kan lastig zijn om een ongewenste ervaring op je werkplek te melden bij je leidinggevende. Een vertrouwenspersoon kan deze drempel verlagen. Onthoud dat jij zelf bepaalt waar jouw grens ligt en dat je zelf de regie hebt."

Ongewenst gedrag bespreken met de vertrouwenspersoon. Hoe werkt dat voor jou?

  • De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor. Er is ruimte voor jouw verhaal en gevoelens. Of je verdere stappen neemt of alleen je hart lucht, is je eigen keuze.
  • Wat je samen bespreekt blijft vertrouwelijk (tenzij het gaat om ambtsmisdrijven of zware of strafbare feiten waarmee de vertrouwenspersoon in gewetensnood komt).
  • De vertrouwenspersoon helpt je te inventariseren wat voor jou belangrijk is en welke stappen je kunt ondernemen. Jij houdt hierbij zelf de regie.
  • Het is een veilige manier om het vermoeden van een misstand te melden. Met de vertrouwenspersoon kun je hierover sparren. Daarna maak je de afweging of je wel of niet officieel melding wilt doen. Als (vertrouwelijke) melder word je beschermd.
  • Heb je naast de gesprekken nog specifieke hulp nodig? Dan informeert de vertrouwenspersoon je over de mogelijkheden en verwijst hij of zij je door.

Wil je meer weten over wat de vertrouwenspersoon voor jou kan betekenen, bekijk dan dit filmpje. Of lees de informatie op DMS (POO.2.5.006).

Waar vind ik de vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon is er voor jou. Je kunt in alle vrijheid en kosteloos contact opnemen met Willeke of David om informatie in te winnen of een gesprek in te plannen. Willeke Oldenhof woldenhof@diakhuis.nl, 088-250 6744 of David Colnot dcolnot@diakhuis.nl, 088-250 9514

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht