TEST

Zoek vacatures

Mentale ondersteuning in coronatijd

Corona vraagt van iedereen steeds weer aanpassingen. Patiënten en collega’s rekenen onverminderd op jouw inzet in deze heftige periode. Ook op je privé leven heeft het impact. Het verlangt veel (mentale) veerkracht. Om te zorgen dat je deze behoudt, bieden we je morele en mentale ondersteuning aan. Ten tijde van toegenomen covidopnames en cohortafdelingen kun je terecht bij het interne covid supportteam. Ook kun je voor een luisterend oor, terecht bij De Zaak Hermelink. Zij hebben de ervaring om jou op dit specifieke vlak mentaal te ondersteunen.


"Wij staan achter je in deze moeilijke tijd. En we zijn er trots op dat jij en je collega’s daar elke dag weer staan, of vanuit huis werkend de zo nodige ondersteuning bieden."

Mentale ondersteuning van De Zaak Hermelink

De Zaak Hermelink biedt mentale ondersteuning die expliciet bedoeld is voor de verwerking van de Covid-periode. Afhankelijk van de situatie krijg je één of meerdere telefonische of live gesprekken met een psycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker. Welke gespecialiseerd is in begeleiding tijdens en na crises, zoals corona. Je kunt zelf een afspraak maken voor een intake via 085-888 0886. Of laat een afspraak maken door je leidinggevende. De kosten worden vergoed door het Diakonessenhuis.

Mentale en morele ondersteuning bij Covid in ons ziekenhuis

  • Covid support: Tijdens toegenomen covidopnames en cohortafdelingen staan gespecialiseerde collega’s voor jou klaar voor mentale ondersteuning. Dit kan in de vorm van individuele ondersteuning of als intervisie voor het team. Je kunt hiervoor terecht bij het aanspreekpunt van jouw afdeling voor Covid support. Of bellen met Medische Psychologie (Utrecht #6300, Zeist #9771) Psychiatrie (#5328) of Geestelijke Verzorging (#6699).
  • Commissie Ethiek: Vakgroepen kunnen ondersteuning vragen bij morele dilemma’s in de vorm van een ‘moreel beraad’ bij de Commissie Ethiek via ethischecommissie@diakhuis.nl
  • Het Bedrijfsopvangteam (BOT): Het BOT biedt reguliere hulp bij traumatische ervaringen voor medewerkers. Het BOT is dagelijks bereikbaar van 09.00-17.00 uur op werkdagen op #6871 en via bedrijfsopvang@diakhuis.nl en in het weekend via het centrale telefoonnummer van het Diak

 

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht