TEST

Zoek vacatures

Persoonlijk Levensfase Budget

Als collega van het Diakonessenhuis val je onder de Cao Ziekenhuizen. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van je Persoonlijk Levensfase Budget. Dit is een urenbudget dat je ontvangt en kan sparen. Je kan het inzetten wanneer je daar, afhankelijk van je levensfase, behoefte aan hebt. Als je lijf of je hart het nodig heeft om het even wat rustiger aan te doen. Of als je bewust tijd wilt inplannen voor leuke dingen, je (klein)kinderen, of een opleiding. Het mooie is dat je je PLB-uren kunt inzetten zonder dat je maandelijks basisinkomen er op achteruit gaat. Het voelt wellicht als een sigaar uit eigen doos, het zijn immers jouw eigen uren. Toch is het goed om te weten dat de mogelijkheid bestaat en je gedachten al eens te laten gaan over de mogelijkheden die deze uren bieden.


"PLB-uren kan je inzetten naar eigen keuze. Weet jij al wat je met deze extra uren wilt doen?"

Wat moet ik weten over mijn Persoonlijk Levensfase Budget?

  • Jaarlijks krijg je een budget van PLB-uren conform CAO
  • Je kunt deze uren gebruiken om extra ruimte te creëren voor rust of ontspanning, maar je kunt ze ook inzetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een (elektrische) fiets
  • Het inzetten van deze PLB-uren heeft geen effect op je maandelijks basisinkomen
  • Opgespaarde PLB-uren kun je ook gebruiken om eerder te stoppen met werken

Waar vind ik meer informatie over mijn PLB?

In de Cao Ziekenhuizen staat meer informatie over PLB-uren. Laat je adviseren over de inzet van je PLB-uren door je leidinggevende of P&O adviseur. Bij de PSA kan je terecht voor vragen over financiële consequenties. Voor vragen over de financiële gevolgen van een vervroegd pensioen neem je contact op met pensioenfonds PFZW via www.pfzw.nl of via 030-277 55 77.

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht