Zoek vacatures

Generatiebeleid

Ben of word jij binnenkort 62 jaar? Op volle kracht vooruit blijven gaan zie je misschien niet zitten. Omdat het fysieke werk zijn tol begint te eisen. Of omdat je partner al met pensioen is en jij vaker thuis zou willen zijn. Of gewoon omdat het goed voelt om je werk alvast een beetje af te bouwen en meer tijd te hebben voor je hobby’s? Die mogelijkheid heb je met de regeling Generatiebeleid. Deze regeling helpt jou om op een gezonde manier te blijven doorwerken tot aan je pensioen. Je gaat 20% minder werken in ruil voor 10% minder salaris. Generatiebeleid geeft jou wat meer lucht en draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van jou en je collega’s.


"Onbezorgd kiezen voor het afbouwen van je werkuren. Iets voor jou om zo naar je pensioen toe te werken?"

Is de regeling Generatiebeleid iets voor mij?

Deelnemen aan de regeling betekent dat je 80% van je huidige contracturen gaat werken, tegen een salaris van 90%. Je kiest er zelf voor of je jouw pensioen dan ook tot 90% opbouwt, of dat je 100% pensioenopbouw voortzet.

Check het onderstaande rijtje met voorwaarden. Dan zie je direct of jij in aanmerking komt voor deze regeling.

  • Je bent 62 jaar of ouder bij aanvang van het kalenderjaar
  • Je bent minimaal 5 jaar in dienst van het Diakonessenhuis
  • Je blijft minimaal 24 uur werken bij deelname aan de regeling Generatiebeleid
  • Je vraagt de regeling aan in overleg met je leidinggevende en minimaal 4 maanden van tevoren
  • Voordat je deelneemt neem je, in overleg met je leidinggevende, al je opgebouwde PLB-uren in tijd op

Waar moet ik zijn voor deelname of berekening van de financiële consequenties?

De regeling Generatiebeleid is beschikbaar voor alle collega’s, ongeacht je functie. Heb je vragen over de regeling? Neem dan contact op met de afdeling P&O. De PSA kan berekenen wat de regeling betekent voor jouw financiële situatie. Een uitgebreide omschrijving van de voorwaarden en de aanvraagprocedure vind je terug op DMS (POO.035). Voor het opvragen van een offerte voor vrijwillige voortzetting van je pensioen of andere pensioenvragen kun je terecht bij pensioenfonds PFZW, via www.pfzw.nl of via 030-277 55 77.

Terug naar overzicht

Vacatureoverzicht