Zoek vacatures

Geestelijk Verzorger

Medisch | 18 uur per week

Vacaturenummer: 1142211
Reageren t/m: zondag 7 maart 2021
Niveau:

Hier kom je te werken

Werken binnen het Diakonessenhuis betekent werken in een modern stadsziekenhuis met religieuze wortels, met een ambitieuze visie op de toekomst en hart voor haar patiënten.
Geestelijke verzorging  wordt gezien als wezenlijk onderdeel van zorgverlening en is, bijvoorbeeld als onderdeel van MDO’s,  ziekenhuisbrede commissies en het bedrijfsopvangteam, goed geïntegreerd in de organisatie. Geestelijk Verzorgers zijn lid van de medische staf.
Je gaat deel uitmaken van  een betrokken, klein zelfsturend team met informele werksfeer, waar een groot verantwoordelijkheidsgevoel gepaard gaat met humor en diepgang.
Actuele thema’s binnen het ziekenhuis waar je mee te maken zult krijgen zijn: ouderenzorg, palliatieve zorg, multiculturele zorg, vernieuwing in de liturgie en patiëntgericht en vraag gestuurd werken.

Lees meer over werken in het Diakonessenhuis

Dit ga je doen

Als geestelijk verzorger geef je, op diverse wijzen, begeleiding aan patiënten en hun naasten op levensbeschouwelijk, existentieel en ethisch terrein.
Daarbij sta je open voor de diverse inspiratiebronnen van mensen. Gebed en ritueel, zoals een ziekenzegen, zijn je vertrouwd. Je bent alert op zingevingsvragen die leven bij de patiënt en ethische dilemma’s in de verschillende levensfasen. Ook medewerkers kunnen met vragen hierover bij je terecht.  
Je participeert in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst. 
Als onderdeel van de patiëntenzorg onderhoud je contacten met andere zorgverleners, bijvoorbeeld in een MDO, of als lid van de medische staf en ziekenhuiscommissies. Ook ben je betrokken bij of leid je een moreel beraad.
Je gaat voor in (zondagse) oecumenische vieringen met gevoel voor vernieuwende vormen van liturgie. Tenslotte draag je bij aan beleidsontwikkeling van de geestelijke verzorging en de vertegenwoordiging van de vakgroep binnen de organisatie.

Dit bieden wij

  • Een afwisselende rol vanwege de diversiteit aan werkzaamheden, mensen en thema’s waar je mee te maken krijgt;
  • Veel autonomie, met als basis een betrokken, klein zelfsturend team met informele werksfeer, waar een groot verantwoordelijkheidsgevoel gepaard gaat met humor en diepgang.
  • De mogelijkheid om in de toekomst de rol van vakgroepsvertegenwoordiger te gaan vervullen
  • Een salaris volgens FWG-groep 65 min. € 3.774,- max. € 5.620,- bruto per maand bij een volledige werkweek), plus een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8,33%
  • Een persoonlijk budget en de mogelijkheid om zelf bepaalde arbeidsvoorwaarden samen te stellen, zoals bedrijfsfitness, een fietsregeling of extra reiskostenvergoeding.

Dit heb je in huis

  • Je hebt een universitaire opleiding Theologie (en religiewetenschappen) met als specialisatie geestelijke verzorging afgerond en bent ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Geestelijk Verzorgers (SKGV). Je hebt de KPV gevolgd of bent bereid die te volgen.
  • Je werkt vanuit de christelijke traditie en hebt een open benadering naar uiteenlopende levensbeschouwingen. Ervaring met meditatie, mindfulness en/of het leiden van moreel beraad strekt tot aanbeveling.
  • Je bent een verbinder en beschikt over uitstekende communicatieve en contactuele eigenschappen.
  • Je hebt visie en bent goed op de hoogte van ontwikkelingen in het werkveld. Je bent In staat om te reflecteren, beleidsmatig te denken en toont ondernemerschap: weet woorden in daden om te zetten en te vernieuwen.

Meer weten over deze vacature?

Vraag het Corrie Vis (088-250 9547), Willeke Oldenhof (088-250 6744) of Ineke Haijtink (088-250 6019), geestelijk verzorgers, 088-250 6699.

Zo solliciteer je

Enthousiast en wil je bij ons aan de slag als geestelijk verzorger? Solliciteer dan direct – doch uiterlijk op 7 maart as. op deze vacature via het online sollicitatieformulier. 

Voor of direct na het arbeidsvoorwaardengesprek vragen wij twee referenties na.

Actueel

Start jouw vervolgopleiding in 2021

Lees verder

Start jouw vervolgopleiding in 2021

Solliciteren tijdens lockdown

Ook tijdens de lockdown-periode kun je gewoon solliciteren.

Lees verder

Solliciteren tijdens lockdown

Vrijwilligers, bedankt!

Lees verder

Vrijwilligers, bedankt!

Clara Ofwegen (cardioloog) behaalt prestigieus diploma

Lees verder

Clara Ofwegen (cardioloog) behaalt prestigieus diploma

Jerusalema Challenge zorgt voor verbondenheid en blijdschap

Lees verder

Jerusalema Challenge zorgt voor verbondenheid en blijdschap

Vacatureoverzicht