Zoek vacatures

Arbeidsvoorwaarden

Wanneer je aan de slag gaat bij het Diakonessenhuis, kun je rekenen op een goede werksfeer en een goed leerklimaat. Binnen het ziekenhuis wordt veel aandacht besteed aan interne en externe samenwerking, teambuilding, persoonlijke groei én teamontwikkeling.


Wat betreft werktijden, arbeidsduur, salaris en vakantiedagen val je onder de CAO Ziekenhuizen. Maar om extra flexibel op de wensen van onze medewerkers in te spelen, kun je een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf bepalen. Ook wat betreft opleidingen zit je bij het Diakonessenhuis goed. Via onze Diakademie bieden we niet alleen mogelijkheden voor basis- en vervolgopleidingen binnen je vakgebied, maar ook opleidingen op het vlak van persoonlijk groei en ontwikkeling. 

Vanaf 1 januari 2019 ontvang je een persoonlijk opleidingsbudget van €750,- euro per jaar, zonder terugbetalingsregeling. Hiermee kun je bijvoorbeeld congressen, workshops of trainingen volgen.

Meerkeuze arbeidsvoorwaarden 

Als je twee maanden in dienst bent, kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je ruilt dan tijd of geld in voor andere arbeidsvoorwaarden zoals bedrijfsfitness, extra pensioen, een fietsregeling of extra reiskostenvergoeding. 

Opleidingen via Diakademie 

In het Diakonessenhuis word je elke dag uitgedaagd om beter te worden. Via de Diakademie kun je basis- en vervolgopleidingen voor verpleegkundigen volgen, opleidingen tot medisch specialist of opleidingen voor medisch- en zorgondersteunende beroepen. Daarnaast organiseren we tal van bijscholingen, trainingen en leiderschapsontwikkeltrajecten. Lees meer over opleidingen

Salaris 

Je ontvangt maandelijks je salaris. Daarnaast krijg je één keer per jaar een vakantie-uitkering van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Voor onregelmatige diensten ontvang je een onregelmatigheidstoeslag. 

Werktijden 

We werken met jaaruren, wat betekent dat we met je afspreken hoeveel uur je in een jaar werkt. Vervolgens spreek je met je leidinggevende af hoeveel uur dat per week of per roosterperiode is. Werk je fulltime, dan is dat gemiddeld 36 uur per week. 

Pensioen en ziektekostenverzekering 

Het pensioen, waaraan je verplicht meedoet, is geregeld bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Verder hebben we een collectieve ziektekostenverzekering bij DSW en IZZwaar je een werkgeversbijdrage ontvangt. Natuurlijk ben je vrij om een andere verzekeraar te kiezen, de werkgeversbijdrage geldt dan echter niet. 

Extra voordeel

Als medewerker van het Diakonessenhuis profiteer je van kortingen op verzekeringen, hypotheken en financieel advies bij Centraal Beheer en Interpolis. Ook een verhuizing kun je als collega met korting regelen, via UTS Nederland. 

BIG-registratie niet meer geldig?

Ook als je een tijd niet meer in de zorg hebt gewerkt en daardoor geen geldige BIG-registratie meer hebt komen we graag met je in contact.
We kunnen dan samen bekijken welke mogelijkheden er zijn om te voldoen aan de eisen voor herregistratie in het BIG-register.

Actueel

CZO-erkenning zorgopleidingen verlengd

Het Diakonessenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dat betekent dat er veel ruimte en aandacht is voor professionele ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het volgen van een verpleegkundige vervolgopleiding, of een medisch ondersteunende opleiding. Een groot aantal van deze opleidingen zijn erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Het CZO beoordeelt de kwaliteit van de opleiding en het leerklimaat van de praktijkleerplaats. Eens in de vijf jaar worden de opleidingen opnieuw beoordeeld. Met ook in 2021 een goed resultaat!

Lees verder

CZO-erkenning zorgopleidingen verlengd

Longarts Barbara Knipscheer slaagt voor Europees examen slaapgeneeskunde

Lees verder

Longarts Barbara Knipscheer slaagt voor Europees examen slaapgeneeskunde

Borstkankerzorg Diakonessenhuis in top 10 Elsevier onderzoek

We zijn trots! Het Diakonessenhuis staat met haar borstkankerzorg in de Top 10 van het landelijke Elsevier onderzoek naar de beste ziekenhuizen.

Lees verder

Borstkankerzorg Diakonessenhuis in top 10 Elsevier onderzoek

Eerste in de regio: digitaal recepten versturen naar apotheken

Ons ziekenhuis heeft een convenant afgesloten met de Apothekersvereniging Midden Nederland (AVMN). Daarin hebben we afgesproken om recepten zoveel mogelijk digitaal te versturen. Dat is een stuk veiliger en efficiënter dan papieren recepten. Samen met het UMC Utrecht zijn we de eerste ziekenhuizen in onze regio die dit doen.

Lees verder

Eerste in de regio: digitaal recepten versturen naar apotheken

Verpleegkundig specialist behaalt 3e plaats VIOS afstudeerprijs

Onze collega Aveline Haaksman, verpleegkundig specialist hartfalen, behaalde vorige week de derde plaats van de VIOS-afstudeerprijs van de V&VN VS (de beroepsvereniging van verpleegkundig specialisten). Zij dong mee met haar onderzoek naar ‘de beste zorg op de juiste plek voor de hartfalenpatiënt met hoge ziektelast’.

Lees verder

Verpleegkundig specialist behaalt 3e plaats VIOS afstudeerprijs

CZO-erkenning voor opleiding High Care Neonatologie verpleegkundige

Lees verder

CZO-erkenning voor opleiding High Care Neonatologie verpleegkundige

Vacatureoverzicht