Verpleegkundigen ontvangen certificaat voor verpleegkundig leiderschap

Negen enthousiaste collega’s rondden succesvol het Nightingale-traject af. Dit programma staat in het teken van verpleegkundig leiderschap. Hiermee krijgen onze verpleegkundigen de kans om zich binnen ons ziekenhuis te blijven ontwikkelen. Tijdens een feestelijke afsluiting van het Nightingale traject ontvingen de verpleegkundigen hun certificaat.

Tijdens het traject leerden de verpleegkundigen met oefeningen, gesprekstechnieken en intervisie over verpleegkundig leiderschap. Gedurende vijf opleidingsdagen kwamen diverse thema’s aan bod. Zo kregen de deelnemers inzicht in hun eigen kwaliteiten en hoe ze deze in kunnen zetten op de afdeling, in werkgroepen en voor de organisatie. De verpleegkundigen gingen in gesprek met mensen uit zowel het Diakonessenhuis als daarbuiten. Ze spraken over beroepstrots en de manier waarop je invloed kunt uitoefenen, waarbij je zowel je eigen belang als het belang van het ziekenhuis dient.

De nieuwe ‘nightingales’ passen deze kwaliteiten toe op hun eigen afdeling, maar ook in werkgroepen of in de Verpleegkundige Staf Diakonessenhuis (VSD).

Van harte gefeliciteerd!

De verpleegkundigen staan allemaal op een rij voor een groene muur. Ze hebben bloemen en hun certificaat vast.