Scholieren maken kennis met ons ziekenhuis

Een kijkje krijgen achter de schermen van het ziekenhuis, om je voor te bereiden op de studie Geneeskunde. Wie wil dat nou niet? Scholieren van het Bonifatius College en het Stedelijk Gymnasium Utrecht kregen deze mogelijkheid.

U kunt deze video alleen bekijken als u cookies accepteert. Meer informatie over cookies.

Voor de één was het een eerste kennismaking met haar of zijn droomberoep, voor de ander de mogelijkheid om te kijken of een studie Geneeskunde de juiste keuze is.

“Ik wil al super lang Geneeskunde studeren, maar ik weet eigenlijk niet precies wat de verschillende mogelijkheden zijn. Er zijn er namelijk super veel en vandaag heb ik de verschillende opties kunnen bekijken en daar een sterkere mening over kunnen vormen.”

Tijdens de workshops kregen de scholieren informatie over de specialismen in het ziekenhuis en gingen zij ook zelf aan de slag. Bij Anesthesie leerden ze intuberen op een oefenpop, bij Oogheelkunde verrichten ze oogmetingen en bij Dermatologie oefenden ze met hechten.

“Bij alle workshops mocht je zelf iets doen, maar kreeg je ook uitleg over de dagelijkse werkzaamheden van het vak. Ik vond het heel leuk dat je niet alleen een praatje kreeg, maar het ook direct kon toepassen.”

We wensen alle scholieren veel succes bij hun studiekeuze. En hopelijk tot ziens op onze werkvloer!