Carrièreswitch

Vóór Emily bij het Diakonessenhuis terechtkwam, was zij in dienst bij een glasvezelbedrijf: iets totaal anders. Emily merkte dat de passie voor het werk daar ontbrak. De inspiratie om bij een kinderpoli te werken kwam uit een andere oude baan:

“Voorheen werkte ik jaren in de kinderopvang. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken. Het Diakonessenhuis sprak mij aan. Ik ben ook blij met de opleidingsbudgetten die ons ziekenhuis heeft.”

Specialiseren door eigen opleidingsbudget

Emily kon direct starten als doktersassistent in het Diakonessenhuis. Ze legt uit: “Destijds heette de functie medisch secretaresse, nu dus doktersassistente. In de tussentijd heb ik veel bijgeleerd. Dat vind ik het fijne van ons ziekenhuis. Je krijgt een opleidingsbudget waarmee je zelf scholingen kunt doen. Zo kon ik mij specialiseren in slaapproblemen bij kinderen, via een opleiding slaap- en onrustcoach.”

Een dag in het leven

Op de poli kindergeneeskunde helpt Emily elke dag jonge patiënten: “van baby tot ongeveer 18 jaar. Aan de balie heet jij ze als doktersassistent welkom, om patiëntgegevens te verwerken en een afspraak in het systeem te maken. Tijdens een dagdeel spreekuur ben jij degene die de patiënt meeneemt naar de spreekkamer. Hier meten en wegen wij de patiënt. Als het nodig is wordt ook hun bloeddruk opgemeten. Als de arts bij de patiënt is voer je de meet- en weeggegevens in het systeem in. Aan het eind van het bezoek, stem jij als doktersassistent een vervolgafspraak af.”

Divers

Emily vertelt verder over haar werk: “Het andere dagdeel beantwoord je de telefoon voor mensen met medische vragen. Deze mensen probeer ik zo goed mogelijk te helpen.” Ze maakt de afspraken, maar ontvangt ook aanvragen voor herhaalrecepten per mail. “Ik vind de afwisseling in taken in deze functie leuk, bovendien is ieder patiëntje weer anders.”

Gezelligheid

Naast de afwisseling vindt Emily de samenwerking op de afdeling erg fijn en gezellig. “Het is nooit saai en geen dag is hetzelfde. Maar werken doe je nooit alleen. Ik werk echt met heel veel plezier hier met iedereen samen.” Ze sluit af: “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Je maakt het verschil voor ouder en kind.”

Enthousiast geworden door het verhaal van Emily?

Bekijk snel de openstaande vacatures in het Diakonessenhuis.