Doktersassistent Jochem: “Iedere dag ziet er weer anders uit, die afwisseling is wat mijn werk zo leuk maakt”

Vandaag vieren we de ‘dag van de doktersassistent’. Doktersassistenten zijn onmisbaar in ons ziekenhuis en daarom zetten we ze op deze speciale dag even extra in het zonnetje! Jochem is doktersassistent bij het Flexbureau: “Ik kan dit werk aan iedereen aanraden!”.

Afwisselend werk

“Vaak merk ik dat mensen niet weten dat je in de functie van doktersassistent veel meer doet dan alleen achter de balie zitten”, vertelt Jochem. “Je hebt juist heel veel werkzaamheden die er, naast het werken achter de balie en het telefoneren, nog bij komen. Zo ondersteun je vaak de arts bij verschillende ingrepen en heb je soms zelfs een eigen spreekuur.”, vult hij aan. Daarnaast werk je als doktersassistent bij het Flexbureau als flexwerker, waardoor je op verschillende afdelingen kan komen te staan. “Het werk verveelt niet omdat je elke dag weer op een andere poli of plek werkt. Je hebt zelf de regie over wanneer je werkt. Ook kan je zelf bepalen op welke plek je graag zou willen werken. Het werk is heel erg afwisselend en dat maakt het ook extra interessant.”, licht Jochem toe.
Jochem, een jongen van 21 met bruine haren, staat voor een apparaat in de behandelkamer

Doorgroeimogelijkheden

Als opleidingsziekenhuis biedt het Diakonessenhuis verschillende opleidingen aan. Ook Jochem heeft de ambitie om door te groeien binnen ons ziekenhuis. Zo vertelt hij: “Ik wil in september beginnen met m’n bachelor opleiding Verpleegkunde. Zodra ik mijn diploma daar voor heb gehaald, wil ik beginnen als Physician Assistant. Als Physician Assistant ben je een basisarts en werk je als ondersteuning van de arts. Wat mij heel erg leuk lijkt aan die functie is dat ik dan mijn eigen patiënten heb. Ik mag dan zelf medicatie voorschrijven en kleine ingrepen doen.”

Ontdek de vacatures

Lijkt jou het leuk om net als Jochem écht contact te leggen met patiënten en in de breedte kennis op te doen? Ontdek alle vacatures voor doktersassistenten!