Verantwoordelijk

Als financieel-administratief medewerker is Josefina aanspreekpunt voor facturatievragen voor onze patiënten en zorgverzekeraars. Ook houdt ze zich bezig met de juiste facturatie van onze zorg. “Het is heel verantwoordelijk werk,” vertelt ze. “Je werkt namelijk met rekeningen die naar zorgverzekeraars en patiënten gaan. Daarbij gaat het vaak om grote bedragen, dus je moet goed opletten en secuur werken. Ik richt me vooral op de voorbereidingen voor de facturatie en dat zijn elke dag weer andere werkzaamheden. Ook bel ik veel met patiënten om hun vragen te beantwoorden. Die afwisseling doet me goed.”

Mooie uitdaging

Een ziekenhuis zit complexer in elkaar dan veel mensen denken. Het is heel interessant om me bezig te houden met de financiële processen achter de behandelingen.

Mooi werk

Een belangrijk onderdeel van Josefina’s werk is het vooraf controleren van de geleverde zorg en registraties eventueel corrigeren. Ze legt uit: “We doen ons best om de facturen zo goed mogelijk te checken. Als specialisten bij bepaalde onderzoeken bijvoorbeeld twee röntgenfoto’s maken in plaats van ‘standaard’ één, heeft dat invloed op de kosten. Dus bij twijfel vragen we dat na. We controleren ook of de juiste zorgverzekeringgegevens in het systeem staan. Zo zorgen we ervoor dat alle zorg administratief goed wordt verwerkt zodat we geen verkeerde facturen versturen. Ik vind het mooi om me bezig te houden met de vraag: hoe kunnen we onze zorg nog beter registreren en onze patiënten zo goed mogelijk helpen?”

Ze doet bijzonder werk, vindt Josefina. “Het is boeiend om te zien wat er allemaal gebeurt binnen een ziekenhuis. Dat zit complexer in elkaar dan veel mensen denken. Ik vind het heel interessant om me bezig te houden met de financiële processen achter de behandelingen.”

Vrijheid en balans

Josefina werkt nog niet zo lang bij de zorgadministratie, dus vindt ze het fijn om al haar werkdagen op kantoor te besteden. “Dat doe ik omdat ik het leuk vind om met collega’s op kantoor te zijn, niet omdat het een verplichting is,” benadrukt ze. “De helft van mijn tijd mag ik namelijk vanuit huis werken als ik dat wil. Wat ik ook fijn vind, is dat ik mijn werkuren in deze functie goed zelf kan indelen. Ik begin meestal om half 8 ’s ochtends en probeer ’s middags om 4 uur weg te gaan. En dan laat ik het werk ook echt los, ik neem mijn verantwoordelijkheden niet mee naar huis. Met de werk-privébalans zit het dus wel goed!”

We zijn een heel gezellig, vrolijk, gek en loyaal team.

Korte lijntjes

Josefina voelt zich thuis binnen het kleine team waarin ze werkt. “De werksfeer is hartstikke goed. We zijn een heel gezellig, vrolijk, gek en loyaal team. We bouwen op elkaar en lachen met elkaar. Er is een fijne communicatie, ook omdat de lijntjes kort zijn: met elkaar, maar ook met onze leidinggevende. Als er wat is, kunnen we hem altijd mailen of bellen. Bovendien denkt hij goed met ons mee. We zoeken trouwens nog collega’s, dus kijk vooral op onze vacaturesite. Misschien hebben we ook een vacature voor jou!”

Wat zou Josefina eigenlijk zeggen tegen iemand die overweegt om te solliciteren bij het team zorgadministratie? “Ik zou zeggen: ga ervoor. Het is uitdagend en afwisselend werk, waarbij je veel vrijheid én gezelligheid krijgt. Dus kom erbij, je krijgt er geen spijt van!”

Benieuwd naar wat wij nieuwe collega’s bieden?

Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en meer. Of ga direct naar onze vacatures!