Geen dag hetzelfde

Jason is een van onze radiodiagnostisch laboranten. Hij doet onderzoek bij patiënten door middel van verschillende beeldvormingstechnieken, zoals röntgenfoto’s en CT-scans. Belangrijk werk, want alleen door de juiste plek goed in beeld te brengen, kunnen de artsen een diagnose stellen en behandelen. Jason maakt röntgenfoto’s met het zogenaamde bucky-apparaat, zowel op de röntgenafdeling als bij patiënten op hun kamer. Daarnaast werkt hij op de gewone OK en op de hybride OK, een hightech operatiekamer met ingebouwde röntgenapparatuur.

 “Elke dag is anders,” vertelt Jason. “Als ik met de bucky werk, zie ik elke vijf à tien minuten een nieuwe patiënt. Maar op de hybride OK heb ik maar drie tot vier patiënten per dag. Dat zijn namelijk langere trajecten. En van tevoren weet ik niet altijd waar ik ingezet ga worden. We werken wel met een rooster, maar soms wisselen we. Zeker als er acute situaties zijn.”

Mooie uitdaging

In zijn carrière heeft Jason patiënten met allerlei soorten letsel bijgestaan. “In de loop der jaren komen er zoveel dingen langs. Opvallende botbreuken blijven me echt bij. Of kleine kindjes die hun voet tussen de spaken van de fiets hebben gekregen. Dan denk je: ik hoop wel dat het weer helemaal goed komt met de voet van dat kindje.”

“Als radiodiagnostisch laborant moet je weten hoe je mensen op hun gemak stelt”, aldus Jason.

Zeker bij kinderen moet je weten hoe je ze het beste benadert. Want uiteindelijk moet je de foto’s mooi krijgen, zodat ze goed beoordeeld kunnen worden. Dat is een mooie uitdaging.

Fijn team en veel mogelijkheden

Jason heeft het erg naar zijn zin in ons ziekenhuis. “Ik werk in een heel fijn team, met mensen van alle leeftijden. Ook buiten het werk om doen we leuke dingen. Bovendien hebben we veel vrijheid. Als ik bijvoorbeeld een opleiding wil volgen, dan kan dat. Zo heb ik een tijdje geleden de MRI-opleiding gevolgd. Dus als je iets wil, dan kan het ook. Dat vind ik hartstikke gaaf.”

Kom jij ook werken bij het Diakonessenhuis?

We beloven je een werkomgeving met moderne apparatuur, een prettige werksfeer en een gezellig team waar goede samenwerking voorop staat