Zoek vacatures

Leerzame ‘prokkelstage’ bij onze afdeling facilitair

donderdag 15 juli 2021

Een stagiair van school de Meerklank liep een dagje ‘prokkelstage’ bij de afdeling facilitair in ons ziekenhuis in Zeist. Een prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een (licht) verstandelijke beperking. Het werd een leerzame én leuke dag voor de stagiair en voor ons.

Belevenissen in het ziekenhuis
De stagiair heeft niet stilgezeten tijdens zijn prokkelstage. Hij kwam op alle plekken in ons ziekenhuis. In de keuken was hij erg onder de indruk van de vaatwasser. Die kon volgens hem veel zelf doen. De scholier bezocht ook een van onze operatiekamkers, “dat was gaaf!”, vertelt hij.

Bedden opmaken vond hij minder leuk. Dat was een beetje saai, maar hij weet nog wel precies hoe het moet. Op de kamers maakte hij ook schoon, samen met collega Nadia.

Bij stage lopen in een ziekenhuis, hoort natuurlijk ook witte kleding. “De kleding ziet er mooi uit, maar zit niet zo lekker”.

Als je zo’n dag door het ziekenhuis loopt, sta je ook regelmatig in de lift. “Het naar beneden en tot stilstand komen van de lift voelde ik nog tot thuis in mijn buik”, vertelt de stagiair. “Het ziekenhuis is heel erg groot en er werken veel mensen. Ik heb veel geleerd deze dag. Iedereen heel erg bedankt voor de begeleiding!”

Een prokkelstage is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om elkaars mogelijkheden te ontdekken. Ook Selly, de collega waarbij de stagiair meeliep, beviel dat goed. “Het was erg leuk om hem rond te leiden door het ziekenhuis. Hij was erg enthousiast, vooral over de keuken en de OK. Ik was onder de indruk van hoeveel hij aan het eind van de dag nog wist!”

Samen voor Zeist
De prokkelstage werd geregeld via Samen voor Zeist. Begin dit jaar gingen we de samenwerking aan met deze organisatie. Samen voor Zeist is een non-profit netwerk van bedrijven en organisatie in Zeist dat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleert, ontwikkelt en uitdraagt. Dat doet ze door partijen bij elkaar te brengen en hen te adviseren en ondersteunen bij projecten die ten goede komen aan de samenleving.

Terug naar overzicht

Actueel

CZO-erkenning zorgopleidingen verlengd

Het Diakonessenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dat betekent dat er veel ruimte en aandacht is voor professionele ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het volgen van een verpleegkundige vervolgopleiding, of een medisch ondersteunende opleiding. Een groot aantal van deze opleidingen zijn erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Het CZO beoordeelt de kwaliteit van de opleiding en het leerklimaat van de praktijkleerplaats. Eens in de vijf jaar worden de opleidingen opnieuw beoordeeld. Met ook in 2021 een goed resultaat!

Lees verder

CZO-erkenning zorgopleidingen verlengd

Longarts Barbara Knipscheer slaagt voor Europees examen slaapgeneeskunde

Lees verder

Longarts Barbara Knipscheer slaagt voor Europees examen slaapgeneeskunde

Borstkankerzorg Diakonessenhuis in top 10 Elsevier onderzoek

We zijn trots! Het Diakonessenhuis staat met haar borstkankerzorg in de Top 10 van het landelijke Elsevier onderzoek naar de beste ziekenhuizen.

Lees verder

Borstkankerzorg Diakonessenhuis in top 10 Elsevier onderzoek

Eerste in de regio: digitaal recepten versturen naar apotheken

Ons ziekenhuis heeft een convenant afgesloten met de Apothekersvereniging Midden Nederland (AVMN). Daarin hebben we afgesproken om recepten zoveel mogelijk digitaal te versturen. Dat is een stuk veiliger en efficiënter dan papieren recepten. Samen met het UMC Utrecht zijn we de eerste ziekenhuizen in onze regio die dit doen.

Lees verder

Eerste in de regio: digitaal recepten versturen naar apotheken

Verpleegkundig specialist behaalt 3e plaats VIOS afstudeerprijs

Onze collega Aveline Haaksman, verpleegkundig specialist hartfalen, behaalde vorige week de derde plaats van de VIOS-afstudeerprijs van de V&VN VS (de beroepsvereniging van verpleegkundig specialisten). Zij dong mee met haar onderzoek naar ‘de beste zorg op de juiste plek voor de hartfalenpatiënt met hoge ziektelast’.

Lees verder

Verpleegkundig specialist behaalt 3e plaats VIOS afstudeerprijs

CZO-erkenning voor opleiding High Care Neonatologie verpleegkundige

Lees verder

CZO-erkenning voor opleiding High Care Neonatologie verpleegkundige

Vacatureoverzicht